Dick van Altena

De Betuwe is Dick van Altena’s lievelingsplek. Hij werd er in 1957 geboren (Oosterhout) en is er altijd blijven wonen. Dat zal in de toekomst ook zo blijven. Niet onverstandig want het bleek de ideale bron van inspiratie te zijn om tot ver boven de 1000 liedjes te schrijven.
 
Muzikale interesse was er al op jonge leeftijd en in 1977 richtte hij The Major Dundee Band op. Hun eerste LP “The Longer The Distance” leverde al direct een top 20 plaats op in de hitlijsten van ons land. Daarna zou hij talloze albums blijven afleveren. Jip Golsteijn, bij leven topjournalist bij de Telegraaf, omschreef één hun albums als het beste ooit in ons land gemaakt. Dick schrijft in het Engels, Nederlands en Betuws dialect. En altijd zijn het briljantjes. Country songs als “The Longer The Distance”, “Sweet Little Liza” en “Twist The Dial” kregen veel airplay, maar ook liedjes als “Hey Suzie” (Henk Wijngaard), “Annemarie”(Sjonnies) en Saskia & Serge’s “Als Ik Kijk In Je Donkere Ogen” werden hits. Regionaal is Dick is muziekheld. Zijn liefde voor de Betuwe is dan ook oprecht!
 
Dick staat al ruim 35 jaar op het podium en doet dat internationaal. Hij overwon zijn vliegangst en reist nu met het grootste gemak af naar Faroer Islands, Noorwegen of Turkije. Hij treedt graag solo op, maar is ook belangrijk in de CMS theaterproductie “Back To The Country”. Al ruim 10 jaar lopen de theaterzalen vol. In onze agenda zijn data en plaatsen van optredens van deze show te vinden.
 
Als Dick niet zelf schrijft luistert hij graag naar zijn helden: Kris Kristoffersen, John Prine en Shel Silverstein. Tussen Dick en deze heren lopen paralellen: intieme liedjes afgewisseld met humoristische. Groot respect heeft Dick ook voor Johnny Cash en Merle Haggard.
 
Dick’s laatste country CD “Flowers To The Moon” is van eind 2012. Aan nieuw materiaal wordt gewerkt. Eerst verschijnt er nog een Nederlandstalige CD. Datum van release volgt tzt. Voor een compleet overzicht van Dick’s albums en singles verwijzen wij u naar zijn website: www.dickvanaltena.com
 
Binnenkort is Dick op RTL 7 een uur lang te zien in het muziekprogramma van Johan Derksen. Juiste datum en tijd tzt op onze nieuwspagina. Voor velen is Dick nu nog een goed bewaard geheim, maar dat wordt binnenkort allemaal anders...!